Het verhaal van Leen

Published on 30 April 2020 at 09:00

Voor onze allereerste blogpost delen we het inspirerende verhaal van Leen. Leen is personal coach, fitnessblogger en één van de gemotiveerde STRK. atleten. Zij heeft er zelf al een hele fitness journey opzitten en probeert nu mensen met haar eigen levensverhaal te inspireren om hun leven te veranderen.

Leen aan het woord:

For the strong. Ik las het en ik was verkocht. Ongeveer een jaar geleden leerde ik STRK. kennen via Instagram. Op hun website vond ik straps, die ik meteen heb aangeschaft en ik ben er nog steeds supertevreden mee. Mijn rugspieren zijn ontzettend hard gegroeid en de vorm van mijn deadlifts is verbeterd.

Gek genoeg had ik enkele jaren geleden nooit gedacht dat ik fitness zo leuk zou vinden, laat staan dat ik lifting straps nodig zou hebben. Vier jaar geleden begon namelijk mijn #fitnessjounery toen ik op de weegschaal ging staan en het onheilspellende getal van 134kg zag. Ik vond het genoeg geweest en er moest iets veranderen. Bovendien had ik net gehoord dat ik meter mocht worden van de tweede dochter van mijn broer. 134kg voor nog geen 1m70... Ik hield van mezelf, ik was gezond en deed alles met de fiets, maar diep vanbinnen wist ik... dat duurt niet meer lang. Mijn hart 'fladderde' af en toe, ik sliep slecht en snurkte (dat laatste lag blijkbaar toch niet aan het overgewicht want ik 60 kg minder en ik snurk nog steeds - lol).

 

'Ready for change' werd mijn leuze, want mensen zouden nooit meer mogen oordelen over de manier waarop iemand zijn of haar leven verandert.

 

 

Ik moest en zou weer gezond worden. Ik nam de moeilijkste, maar beste beslissing uit mijn leven en ik liet een maagverkleining uitvoeren. Sommige mensen vonden dat 'the easy way out', maar dat was het niet. Om dat vooroordeel de wereld uit te helpen en omdat er nog maar weinig getuigenissen waren vanuit België (laat staan positieve), begon ik mijn blog. Ik wilde mensen informeren en inspireren. "Al leest maar één persoon mijn berichtjes en wordt die daar gelukkig van en doet die een workout die dag", dacht ik, maar de blog was ook voor mezelf. Kort voor ik mijn blog startte, was ik hersteld van een burn-out en was ik gestopt als journalist. Ik deed intussen een heel andere job en ik moest mijn creatieve ei kwijt kunnen. Ik amuseerde mij er dus ook gewoon mee, nooit had ik gedacht dat het zo'n succes zou worden. 

'Ready for change' werd mijn leuze, want mensen zouden nooit meer mogen oordelen over de manier waarop iemand zijn of haar leven verandert. Als iemand wil stoppen met roken, maar niet cold turkey wil gaan en besluit iedere dag één sigaret minder te roken, is het fout om te zeuren over die 10 andere sigaretten, die de persoon wél nog rookt. Positieve bekrachtiging zonder betutteling is later dan ook de basis van mijn coachingsessies geworden.

Want het sneeuwbaleffect bleef duren en ik raakte kilo's kwijt en mijn interesse voor fitness groeide. Ik wilde niet alleen slank, maar ook fit en gezond zijn. Ik begon met cardio, tot ik mezelf bijschoolde en besefte hoe belangrijk weerstandstraining is voor vetverlies. Ik was namelijk ook enorm veel spiermassa kwijt. Ik was een platte pannenkoek van 68kg, constant ziek en grauw. Ik veranderde mijn lichaam door middel van krachttraining en werd ook gezonder en weerbaarder (niet alleen fysiek, maar ook mentaal!). Ik voelde me eindelijk fit, gezond en mooi. Stilaan begonnen mensen me tips te vragen en ik valideerde mijn ervaring en kennis met een diploma als personal coach.

Nu ben ik zelf bijna drie jaar met krachttraining bezig, is mijn lichaam zelf ook nog steeds door allerlei veranderingen aan het gaan (de fitnessjourney heeft geen einddoel) en maak ik van alle vrouwen (en in mindere mate ook mannen) die bij mij komen eerst sterke mensen: spiermassa aanmaken staat voorop. Om gezond, fit en vooral STRK te worden!

Ontdek meer over Leen op instagram (@leenpeet) of op haar eigen website (leenpeeters.com)!

Red. Jana Six


 »

Add comment

Comments

There are no comments yet.